- 1 el Water
- 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige ovenschotel zuurkool met appel en walnoten op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appel. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Schil de aardappelen en snijd deze kleiner. Smelt de boter. Bak hierin ui en knoflook glazig. Voeg appel en suiker toe en roer alles goed door. Voeg zuurkool, laurierblaadje en jeneverbessen toe. Roer alles goed door. Voeg witte wijn of water toe en breng alles aan de kook. Laat de zuurkool op een niet te lage warmtebron in ongeveer 20 minuten gaar worden. Af en toe roeren. Let op dat de zuurkool niet te droog wordt, voeg eventueel wat water toe.
- Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roer de zuurkool, aardappelen en crème fraîche door elkaar. Roer de geroosterde walnoten erdoor.
- Doe de zuurkool in een ovenschaal en bestrooi deze met kaas.
- Zet de schaal in het midden van de oven. Bak de zuurkool ongeveer 20-25 minuten tot er een mooi bruin korstje is gevormd.