Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Roergebakken oosterse asperges met kip op tafel.
- Snij de kipfilet in dunne reepjes.
- Roer de sherry en de sambal door elkaar en schep de kipfilet erdoor. Laat plm. 10 minuten marineren.
- Schil de asperges en verwijder het houtachtige ondereinde. Snij de asperges schuin in stukken van plm. 5 cm. Maak de peper schoon. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de peper in dunne ringetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij deze schuin in stukjes van plm. 3 cm.
- Verhit de olie in de wok. Bak de reepjes kip hierin al omscheppend bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
- Bak in het overgebleven bakvet de asperges, lente-uitjes en Spaanse peper al omscheppend plm. 4 minuten.
- Voeg bouillon en citroen- of limoensap toe en laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat het vocht daarna verdampen. Schep de kip bij de groenten en warm alles nog plm. 2 minuten door.
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er koriander of peterselie over.