Limoenrisotto met knoflook garnalen

Limoenrisotto met knoflook garnalen

Smulweb imageSmulweb

Deze limoenrisotto met knoflook garnalen vraagt om een plekje op jouw menu! Door de limoen krijgt het gerecht een frisse smaak, wat perfect combineert met de zilte smaak van de garnalen. Het water loopt je in de mond!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Limoenrisotto met knoflook garnalen op tafel.

  1. Maak de garnalen schoon en marineer ze in wat olijfolie met 1 teentje uitgeperste knoflook en grof zeezout en paprikapoeder.
  2. Smelt 25 gram boter in een braadpan en fruit het uitje. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn.
  3. Doe er twee eetlepels limoensap bij, wat rasp en de helft van de bouillon.
  4. Kook de rijst (zonder deksel) zachtjes gaar en voeg er af en toe wat bouillon bij.
  5. Kook de sugarsnaps in kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water.
  6. Als de rijst klaar is (het water moet grotendeels verdampt zijn), roer er dan de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door. Laat het even staan.
  7. Bak intussen de garnalen tot ze mooi roze zijn.
  8. Schep de risotto op borden en leg de garnalen en sugarsnaps erop. Garneer met wat limoenrasp.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden