Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Boerencake met appel en kaneel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de boter, suiker, vanillesuiker en een snuf zout tot een romige crème.
- Voeg nu een voor een de eieren toe. Mix het mengsel nog 1 minuut met de mixer op de hoogste stand.
- Voeg nu het meel beetje bij beetje toe tijdens het mixen. Roer alles tot een glad beslag. Mix het mengsel nog 3 minuten met de mixer op de hoogste stand.
- Snijd de appel in blokjes van 0,5-1 cm. Meng ze met wat bloem. Roer de stukjes hierna door het beslag samen met de kaneelsuiker. Houd een beetje kaneelsuiker achter voor de decoratie.
- Vet het cakeblik in met bakspray en bestrooi goed met paneermeel.
- Doe het cakebeslag in de vorm. Bestrooi de cake met de achtergehouden kaneelsuiker.
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin in de oven.