Boerencake met appel en kaneel

Boerencake met appel en kaneel

Smulweb imageSmulweb

Lekkere zachte cake met appel en kaneel! Goudbruin gebakken in de oven en perfect voor bij de koffie of als dessert. Het beslag is gemaakt met boter, suiker en meel, en de appelblokjes worden erdoorheen geroerd. Een feestje om te maken en te eten!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Boerencake met appel en kaneel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de boter, suiker, vanillesuiker en een snuf zout tot een romige crème.
  3. Voeg nu een voor een de eieren toe. Mix het mengsel nog 1 minuut met de mixer op de hoogste stand.
  4. Voeg nu het meel beetje bij beetje toe tijdens het mixen. Roer alles tot een glad beslag. Mix het mengsel nog 3 minuten met de mixer op de hoogste stand.
  5. Snijd de appel in blokjes van 0,5-1 cm. Meng ze met wat bloem. Roer de stukjes hierna door het beslag samen met de kaneelsuiker. Houd een beetje kaneelsuiker achter voor de decoratie.
  6. Vet het cakeblik in met bakspray en bestrooi goed met paneermeel.
  7. Doe het cakebeslag in de vorm. Bestrooi de cake met de achtergehouden kaneelsuiker.
  8. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake