Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto

Smulweb imageSmulweb

Deze kalkoenschnitzels krijgen een Italiaanse twist met pesto en mozzarella. Na een snelle panbeurt in de koekenpan gaan ze de oven in en worden daar heerlijk krokant gebakken. De perfecte combinatie van romige kaas, frisse tomaten en kruidige pesto. Ideaal om te serveren met een lekkere salade.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 125 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 200° boven- en onder-warmte.
  2. Knoflook pellen en uitpersen.
  3. Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden dun met bloem bestrooien.
  4. Olie verhitten en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen.
  5. Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen en aan de bovenzijde insmeren met knoflook en pesto.
  6. Mozzarella in dunne plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen.
  7. Tomaat in dunne plakjes snijden en verdelen over de mozzarella. Bestrooien met zout, peper en wat geraspte kaas.
  8. Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur krijgt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Sauzen