Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Kipfilet in bacon met een romige portsaus

Smulweb imageSmulweb

Kipfilet in bacon met romige portsaus. Met knoflook, oregano en port is ieder hapje bedekt met smaak. Een enkele hap en je zult niet teleurgesteld worden door de combinatie van romige portsaus, zout, peper en kruiden. Een perfect recept om indruk mee te maken!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipfilet in bacon met een romige portsaus op tafel.

  1. Pel de knoflook en pers deze uit.
  2. Smeer de kipfilets in met zout, peper, knoflook en wat oregano.
  3. Wikkel elke kipfilet in 2 plakjes bacon en zet vast met een houten prikker.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets hierin op zacht vuur rondom bruin en gaar (afhankelijk van de dikte plm. 10-15 minuten).
  5. Haal de kip uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
  6. Voeg port toe aan de pan en laat inkoken tot ongeveer de helft.
  7. Voeg (koks)room toe en laat het op hoog vuur inkoken tot er een dikkere saus ontstaat.
  8. Verkruimel een kippenbouillontablet over de saus en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat oregano.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees Sauzen