Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook geweldig

Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook geweldig

Smulweb imageSmulweb

Aardappelgratin met blauwe kaas, knoflook, melk en room in een ovenschaal goudbruin en gaar worden. Geniet van de geweldige combinatie van smaken.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook geweldig op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Pers de knoflook boven een kom uit en roer de melk en room erdoor. Voeg 1 tl zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de aardappel erdoor.
  2. Vet een ovenschaal royaal in met boter. Schik de helft van de aardappel erin. Verkruimel de kaas en verdeel de helft over de aardappelen. Schep de rest van de aardappels erop en strijk de bovenkant glad.
  3. Schenk de rest van het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg hier en daar een klontje boter.
  4. Laat de aardappelen in de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas