Oberpfalzer haverkoekjes - havermoutkoekjes ( kerstkoekjes)

Oberpfalzer haverkoekjes - havermoutkoekjes ( kerstkoekjes)

Smulweb imageSmulweb

Feestelijke Oberpfalzer haverkoekjes, perfect voor Kerstmis. Het havermoutmengsel met suiker en boter in een anti-aanbakpan roosteren totdat het goudbruin is. Vervolgens toevoegen aan de schuimig geklopte eimassa en bloem met bakpoeder. Bakken op 180 graden in 10 minuten.

15 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oberpfalzer haverkoekjes - havermoutkoekjes ( kerstkoekjes) op tafel.

  1. Rooster boter, havermout en 1 eetlepel suiker in een anti-aanbakpan al roerend.
  2. Haal de pan van het vuur en laat het havermoutmengsel afkoelen.
  3. Klop de rest van de suiker, ei en een mespunt zout met de mixer of keukenmachine dik schuimig.
  4. Meng de bloem en bakpoeder met het havermoutmengsel en roer dit door de eimassa.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  6. Zet bergjes van het deeg met twee theelepels op het bakpapier.
  7. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  8. Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze in een trommel doet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kerst Koekjes