Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kaas uienquiche op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakvorm in met olijfolie en een stuk keukenpapier.
- Beleg de bakvorm met bladerdeeg en plaats er bakpapier overheen. Beleg met steunvulling zodat het bakpapier de vorm van het deeg behoudt. Plaats 10 minuten in de oven en verwijder de steunvulling en bakpapier.
- Versnipper de uien. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui voor ongeveer vijf minuten.
- Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng de rucola door de tomatensalade en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
- Breek de eieren boven een kom, schep de uien erdoor samen met de geraspte kaas (houd 2 handjes apart), de kookroom en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper. (Her)verwarm de oven op 200 °C.
- Schep het kaas-uienmengsel in de deegvorm en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Plaats 30 - 40 minuten in de oven. De quiche is klaar als de bovenkant goudbruin is.
- Serveer de quiche samen met de tomatensalade.