- 7.5 g Koriander
- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Chorba met kip en couscous op tafel.
- Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeën.
- Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
- Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
- Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
- Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.
- Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
- Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
- Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
- Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.