Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Warme vegetarische erwtensoep van spliterwten, aardappelblokjes, ui, prei en groentebouillon. Op smaak gebracht met kerriepoeder, koriander en peper en zout. Heerlijk op koude avonden, het perfecte comfort food.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vegetarische erwtensoep op tafel.

  1. Pers de knoflook en versnipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de prei in kleine ringen en was ze.
  2. Verhit olijfolie in de pan en fruit de knoflook met de ui. Voeg 1,2 liter kokend water, de spliterwten en het groentebouillontablet toe en laat 30 minuten koken. Roer regelmatig door en schep het schuim er soms uit.
  3. Voeg na 30 minuten de aardappels en prei toe en laat nog ongeveer 30 minuten koken, roer soms door. De soep is klaar als het een geheel is geworden. Voeg eventueel wat water toe als het te dik is.
  4. Breng op smaak met kerriepoeder, koriander en peper en zout. Laat de soep afkoelen (een half uur tot een uur).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep