Linzentaart

Linzentaart

Smulweb imageSmulweb

Hartige linzentaart met kerrie, knoflook en gember. De combinatie van linzen met slagroom en kaas geeft deze taart een super bijzondere smaak. Ideaal als bijgerecht of hoofdgerecht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Linzentaart op tafel.

  1. Spoel de linzen af in een zeef. Breng in een pan 3/4 liter water met een bouillontablet aan de kook. Voeg de linzen toe en laat ze ca. 30 minuten gaar koken.
  2. Leg plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat ze ca. 10 minuten ontdooien.
  3. Pel de uien en snipper ze. Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukjes. Verhit in een braadpan boter en bak ui, wortel en kerriepoeder zachtjes voor ca. 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak ca. 2 minuten mee. Snijd de bakgember fijn. Schep linzen en gember door het wortelmengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen.
  4. Vet een taartvorm in en bestrooi het aanrecht met bloem. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze met de deegroller uit tot een dunne lap. Bekleed de vorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi paneermeel over de bodem en schep het linzenmengsel erin. Zet het tot gebruik in de koelkast.
  5. Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout en peper.
  6. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden (hetelucht). Schenk het eimengsel over de linzen. Strooi er geraspte kaas over en bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Ei Zuivel Bladerdeeg