Walnotentaart uit de correze

Walnotentaart uit de correze

Smulweb imageSmulweb

Deze Franse walnotentaart uit de Corrèze is heerlijk van smaak. Door toevoeging van rum of likeur krijgt de koek een lekker zoete smaak. Met hele walnoten als finishing touch.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Walnotentaart uit de correze op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Walnoten fijn hakken maar een paar achterhouden voor de garnering.
  3. Eieren splitsen. Suiker en 4 eieren in een kom mengen.
  4. Bloem en vanillesuiker toevoegen en vermengen.
  5. Boter smelten, af laten koelen en met de rest vermengen.
  6. Rum of likeur en gehakte walnoten toevoegen en vermengen.
  7. Eiwitten stijf kloppen en door het mengsel "vouwen".
  8. Mengsel overdoen in een ingevette vorm van 26 cm. doorsnede. De koek moet niet te hoog worden.
  9. De taart in 25 minuten gaar laten worden.
  10. Af laten koelen en storten.
  11. Versieren met de halve walnoten en glazuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Walnotentaart