Gestoofde eend met sinaasappel en honing-mosterdsaus

Gestoofde eend met sinaasappel en honing-mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Gestoofde eend met sinaasappel en honing-mosterdsaus. Rondom bestrooid met zout en peper en bruin gebakken in de boter. Samen met de rode ui, sinaasappelschil- en sap, en bouillon ca. 1 uur gestoofd. Geserveerd met de heerlijke honing-mosterdsaus met peterselie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

24 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2400 g Eend

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gestoofde eend met sinaasappel en honing-mosterdsaus op tafel.

  1. Bestrooi de eend rondom met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de eend rondom bruin.
  3. Voeg de rode ui toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
  4. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de bouillon toe en laat de eend op matig vuur met deksel op de pan ca. 1 uur stoven. Bedruip de eend af en toe met het braadvocht.
  5. Neem de eend uit de pan, leg hem op een schaal en dek de eend af met aluminiumfolie met daarover een handdoek om hem warm te houden.
  6. Zeef het braadvocht boven een steelpan, verwarm de saus met de honing.
  7. Roer de mosterd en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de saus bij de eend.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Eend Sinaasappel