Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Smulweb imageSmulweb

Eendenborstfilet met sinaasappelsaus en ontbijtkoek. Laat de suiker karamelliseren en blus dit af met sinaasappelsap en jus. Voeg stukjes ontbijtkoek toe. Bak de eend en laat deze rusten. Snijd het vlees in plakjes en voeg de sinaasappelsaus toe.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 g Gerookte eendenborstfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eendenborstfilet met sinaasappelsaus op tafel.

  1. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren.
  2. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe.
  3. Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven.
  4. Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees.
  5. Bak de filets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur. Bestrooi ze met zout en peper, keer de filets en bak ze nog 2 à 3 minuten.
  6. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
  7. Snijd de eendenfilets in plakjes en schenk de sinaasappelsaus eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen