- 2 Sereh / Citroengras
- 2 Rode peper
- 1 tl Garnalenpasta
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamscurry op tafel.
- Snijd het vlees in blokjes. Als je stukjes met bot overhoudt, kun je deze er ook bij smoren en later kluiven.
- Doe de witte delen van het citroengras, de knoflook, gember, laos, kurkumapoeder, pepers, garnalenpasta en eventueel een beetje olie voor een smeuige pasta in de keukenmachine.
- Bak het lamsvlees met de gehakte sjalotjes, peper en zout bruin in een scheutje olie. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan.
- Roerbak vervolgens de gemalen kruiden uit de keukenmachine in de pan gedurende 3 minuten. Pas op voor aanbranden.
- Voeg het lamsvlees, kaneel, kruidnagel, kurkumawortel en de kokosmelk toe en laat het vervolgens onafgedekt zo'n 1,5 uur sudderen tot het lamsvlees erg zacht is. Roer af en toe.