- 0.5 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bricks met aardappel en gehakt op tafel.
- Schil en was de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Prak de aardappelen grof met een vork.
- Fruit in een koekenpan in wat olie het gehakt, de fijngehakte ui, de geperste knoflook, de fijngehakte peterselie, de peper, zout en harissa naar smaak en schep alles goed door elkaar.
- Vermeng in een kom de aardappelpuree met het gehakt mengsel en roer er de in kleine stukjes gesneden "La vache qui rit" doorheen. Schep alles goed door elkaar, proef of er genoeg peper en zout in zit en laat het geheel afkoelen.
- Vouw met behulp van het filodeeg en de helemaal afgekoelde vulling vierkante of driehoekige bricks.
- Bak de bricks in een voorverwarmde oven op 200 graden op een met bakpapier belegde of met wat olie ingevet bakblik na de brick bestreken te hebben met een kwastje olie. Je kunt ze natuurlijk ook goudbruin en krokant bakken in de hete olie.
- Laat ze in dat geval na het bakken goed uitlekken op keukenpapier.