Aubergines gevuld met lamsgehakt

Aubergines gevuld met lamsgehakt

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijk gerecht waarbij je gegrilde aubergines vult met rulgebakken lamsvlees, uien, rijst, rozijnen, koriander en een pepertje. Het geheel bestrooi je met paneermeel en na een kwartiertje in de oven heb jij dit culinaire hoogstandje op tafel!

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aubergines gevuld met lamsgehakt op tafel.

  1. Snijd de aubergines in de lengte in tweeën. Verhit de (olijf)olie in een koekenpan. Bak de aubergines hierin gaar. Laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Haal het vruchtvlees uit de aubergine zonder de buitenkant te beschadigen. Hak het vruchtvlees grof en vermeng het met het rulgebakken lamsgehakt, de gehakte uien, de gekookte rijst, de geweekte rozijnen, het fijngehakte pepertje en de koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Plaats de gevulde aubergines in een ovenschaal en overgiet het geheel met (olijf) olie. Bestrooi alles met (niet al te veel) paneermeel.
  4. Zet de schotel 15 minuten in een matig hete oven, zodat alles een lekker bruin korstje krijgt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees