- 125 ml Sinaasappelsap
- 125 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Sinaasappel-pistachecake op tafel.
- Verhit de oven voor op 180 graden. Rooster de pistachenootjes in een anti-aanbakpan zonder vet en laat ze afkoelen alvorens ze grof te hakken.
- Mix de boter met de suiker en voeg daar 1 voor 1 de eieren en de sinaasappelrasp aan toe. Goed mixen.
- Voeg er beetje bij beetje de bloem, het griesmeel, het sinaasappelsap en de grofgehakte pistachenootjes aan toe. Schep alles vlug door elkaar.
- Beleg een vierkante bakvorm met keukenpapier of vet in en bestuif met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng voor de siroop de suiker met de jus d'orange. Breng in een pannetje aan de kook, zet laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de sinaasappel-pistachecake uit de oven en bestrijk met de siroop. Laat alles goed afkoelen en bestrooi tot slot met de poedersuiker.