Sinaasappel-pistachecake

Sinaasappel-pistachecake

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge sinaasappel-pistachecake! Heerlijk als toetje, maar ook handig om mee te nemen naar een picknick. Sappige sinaasappelrasp en gebrande pistachenootjes, dit is een verrukkelijke combi!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Sinaasappelsap
  • 125 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sinaasappel-pistachecake op tafel.

  1. Verhit de oven voor op 180 graden. Rooster de pistachenootjes in een anti-aanbakpan zonder vet en laat ze afkoelen alvorens ze grof te hakken.
  2. Mix de boter met de suiker en voeg daar 1 voor 1 de eieren en de sinaasappelrasp aan toe. Goed mixen.
  3. Voeg er beetje bij beetje de bloem, het griesmeel, het sinaasappelsap en de grofgehakte pistachenootjes aan toe. Schep alles vlug door elkaar.
  4. Beleg een vierkante bakvorm met keukenpapier of vet in en bestuif met bloem. Doe het beslag in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng voor de siroop de suiker met de jus d'orange. Breng in een pannetje aan de kook, zet laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
  6. Haal de sinaasappel-pistachecake uit de oven en bestrijk met de siroop. Laat alles goed afkoelen en bestrooi tot slot met de poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel