- 1250 ml Water
- 225 g Spinazie uit de diepvries
- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccoli-spinaziesoep met basilicumyoghurt op tafel.
- Snijd de dikke stelen van de broccoli af, schil ze en snijd ze in stukjes. Verdeel de broccoli verder in kleine roosjes.
- Verwarm 3 eetlepels olie in een grote soeppan en bak hierin de aardappels, ui, knoflook en broccolistelen al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten koken de broccoliroosjes en spinazie toe en laat zachtjes nog 10 minuten meekoken.
- Meng ondertussen de yoghurt met citroenrasp en basilicum en breng flink op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper en wat citroensap.
- Serveer de soep in kommen, druppel er wat olie over en schep er een flinke dot yoghurt op. Garneer met basilicum en geef er warm stokbrood bij.