Broccoli-spinaziesoep met basilicumyoghurt

Broccoli-spinaziesoep met basilicumyoghurt

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van broccoli en spinazie samengevoegd tot een fluweelzachte soep. Maak de soep af met basilicumyoghurt en een grillig stukje brood. Een heerlijk smaakvol gerecht!

10 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1250 ml Water
  • 225 g Spinazie uit de diepvries
  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Broccoli-spinaziesoep met basilicumyoghurt op tafel.

  1. Snijd de dikke stelen van de broccoli af, schil ze en snijd ze in stukjes. Verdeel de broccoli verder in kleine roosjes.
  2. Verwarm 3 eetlepels olie in een grote soeppan en bak hierin de aardappels, ui, knoflook en broccolistelen al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten koken de broccoliroosjes en spinazie toe en laat zachtjes nog 10 minuten meekoken.
  4. Meng ondertussen de yoghurt met citroenrasp en basilicum en breng flink op smaak met zout en peper.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper en wat citroensap.
  6. Serveer de soep in kommen, druppel er wat olie over en schep er een flinke dot yoghurt op. Garneer met basilicum en geef er warm stokbrood bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Spinaziesoep