Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Roerbakschotel met spitskool, paprika en gehakt op tafel.
- Snijd de spitskool in smalle reepjes en de paprika in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de lente-ui in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak het gehakt al omscheppend lichtbruin. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak mee tot ze glazig zijn. Voeg ook de kerriepoeder toe en bak even mee.
- Doe dan de spitskool en paprika erbij en bak al roerend even mee. Voeg een kopje water en een verkruimeld bouillonblokje toe. Roer door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 5-10 minuten sudderen tot de spitskool beetgaar is.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout en strooi vlak voor het serveren de lente-ui over de roerbakschotel.
Tip! Ook lekker met Vegetarische Balletjes i.p.v. gehakt