Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spanakopita (spinazietaart) op tafel.
- Was en snijd de spinazie. Laat de boter smelten in de pan, voeg de ui toe en fruit het. Voeg de spinazie toe en roer goed door. Voeg peterselie, dille, peper en zout toe en laat de spinazie koken met het deksel op de pan totdat het meeste vocht is verdwenen.
- Haal de pan van het vuur. Roer de melk door de spinazie om af te koelen. Klopp het ei los en voeg de grof gesneden feta toe. Roer dit mengsel door de koude spinazie.
- Vet een ovenschaal in en leg er 4 vellen bladerdeeg in, bestreken met gesmolten boter. Verdeel de spinazie over het bladerdeeg, vouw de uitstekende stukken deeg over de vulling en leg het resterende bladerdeeg, bestreken met boter, daar weer op. Snijd de uitstekende stukken af. Besprenkel met gesmolten boter en bak in een voorverwarmde oven op 40 tot 50 graden gedurende 40 tot 50 minuten.
- Laat het gerecht een half uur afkoelen en serveer het.