Soep recepten

Zelf Soep gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Soep recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Mac and cheese soep

Mac and cheese soep

smulweb badge smulweb

Proef de verfijnde combinatie van romige kaas en hartige soep. Onze mac n cheese soep is perfect wanneer je comfort food zoekt voor koude herfstavonden. Met smaakvolle ingrediënten zoals bleekselderij, ui, en mosterd is deze soep een ware explosie aan smaken.

45 min bereiden soep 3 personen

(0)

Ingrediënten

  • 300 g Verse pasta
  • 4 el Roomboter
  • 1 Bleekselderij
  • 1 Ui
  • 3 el Tarwebloem
  • 300 ml Kippenbouillon, bereid
  • 300 ml Halfvolle melk
  • 800 g Smeltkaas
  • 200 g Geraspte cheddar
  • 0.5 el Mosterd
  • 1.5 g Worcestersaus
  • 0.75 g Knoflookzout
  • 0.1875 g Cayennepeper
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mac and cheese soep op tafel.

  1. Kook de pastaschelpen al dente in gezouten water. Pas op dat ze niet te gaar worden omdat ze iets meer koken in de soep en vocht absorberen.
  2. Smelt boter in een grote pan. Voeg bleekselderij en ui toe. Kook tot de bleekselderij zacht is.
  3. Strooi bloem over selderij en ui. Roer het door de boter en kook 1 minuut.
  4. Klop geleidelijk de kippenbouillon en melk erdoor. Breng aan de kook. Voeg droge mosterd, Worcestershire-saus, knoflookzout, zwarte peper en cayennepeper toe. Blijf sudderen tot het wat dikker wordt.
  5. Voeg blokjes Velveeta toe en roer tot het gesmolten is.
  6. Haal van het vuur en roer de cheddar kaas erdoor.