Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Voorjaars-groenteschotel uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de prei en ui fijn. Snijd de courgette en aubergine in plakjes van ca. 1 cm. Maak de paprika's schoon, halveer ze, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng alle schoongemaakte en gesneden groenten met 2 eetlepels peterselie, munt en zout en peper naar smaak in een grote beboterde ovenschaal.
- Besprenkel de groenten met de olie en 2-3 eetlepels water en dek de schaal af. Laat de groenten in het midden van de oven gaar worden in ca. 1 uur en verwijder na ca. 45 minuten de folie.
- Verdeel de plakjes feta over de groenteschotel en laat die in nog ca. 5 minuten goed warm worden.
- Bestrooi de schotel met de rest van de peterselie en serveer direct.