Australische zoete worteltaart

Australische zoete worteltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Australische zoete worteltaart is absoluut het proberen waard. De worteltaart is gevuld met gehakte walnoten en is afgemaakt met een laagje romig glazuur van roomkaas. Een verrassende en lekkere variant op de traditionele worteltaart.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Australische zoete worteltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet deze eventueel ook in met boter.
  2. Mix de olie, bruine suiker en de eieren met elkaar met een mixer tot een gladde substantie.
  3. Meng de bloem, bak- en kaneelpoeder met elkaar en zeef dit boven het mengsel van eieren, olie en suiker. Meng voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.
  4. Voeg geraspte wortelen en gehakte walnoten toe aan het mengsel en meng nogmaals goed.
  5. Verdeel het mengsel over de beklede bakvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in 45-50 minuten totdat deze mooi van kleur is. Laat de taart hierna nog even 10 minuten afkoelen en keer hem dan om op een bakplaat of ovenrooster.
  6. Voor het glazuur meng je de roomkaas, poedersuiker en vanille extract met een mixer tot een glad mengsel. Smeer het glazuur uit over de taart en versier de taart met amandelschaafsels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Worteltaart