Wortel-walnotentaart

Wortel-walnotentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze wortel-walnotentaart is het recept voor echte zoetekauwen. Heerlijk smeuïg door de wortel, krokant door de noten en de toplaag van citroensap geeft de perfecte finishing touch!

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 140 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Wortel-walnotentaart op tafel.

  1. Warm de oven voor op 190°C + hete lucht, vet de bakvorm in en bestrooi met wat meel.
  2. Klop de eieren met de suiker héél schuimig (lang kloppen).
  3. Meng het meel met het bakpoeder, zout en kaneel en spatel door het eiermengsel.
  4. Schep de noten erdoor en vervolgens het citroensap en de wortel.
  5. Zet de taart in de oven, onder het midden, en laat het bakken gedurende 45 minuten. Als de bovenkant te donker wordt na een half uur, leg er dan een stuk aluminiumfolie op.
  6. Meng de ingrediënten voor de toplaag en gebruik zoveel van het citroensap dat het een niet te dun, net smeerbaar mengsel wordt.
  7. Laat de taart helemaal afkoelen en smeer vervolgens de topping erover. Bestrooi met wat noten.
  8. Zet de taart in de koelkast om het laagje hard te laten worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart