- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Goulashsoep op tafel.
- Snij de paprika en aardappel in blokjes.
- Snij de ui fijn.
- Snij het vlees in kleine dobbelsteentjes.
- Snij de 1/2 peper fijn (verwijder eerst de zaadjes).
- Bak het spek uit in een grote pan met dikke bodem. Verwijder het spek en de helft van het vet. In het overgebleven vet de ui langzaam smoren en iets laten kleuren.
- Voeg het vlees toe en bak het bruin, voeg daarna de peper en paprika toe. Bak deze 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de paprikapoeder toe en bak deze op laag vuur 2 min mee. Voeg de tomaat toe en roer goed de bodem los. Laat dit 15-20 min pruttelen.
- Voeg het water, tablet en aardappel toe. Laat de soep 2 uur koken (of tegen de kook aan).