Pittig rundvlees stoofpotje

Pittig rundvlees stoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Dit pittig rundvlees stoofpotje heeft alle smaken, een pittige combinatie. Rundvlees in blokjes, sjalot, peper, paprika, tomatenpuree, knoflook, gepelde tomaten en een mix van kruiden waaronder kaneel. Geserveerd over de verse pasta. Zalig!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittig rundvlees stoofpotje op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm. Sjalotten, peper en paprika snijden. Kruiden alvast bij elkaar doen in een kommetje.
  2. Bestrooi het vlees met bloem zodat het vlees rondom bedekt is.
  3. Verhit de boter in de pan en braad het vlees in delen aan. (te grote hoeveelheden laat de temperatuur van de boter teveel zakken)
  4. Halveer intussen de sjalotten. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) in smalle reepjes. Voeg het blikje tomatenpuree aan het vlees toe en bak even mee.
  5. Voeg de sjalotten, de in reepjes gesneden rode peper en de 4 uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze samen met het glas rode wijn en het water toe aan het vlees. Voorzichtig langs de rand van de pan gieten zodat het vlees niet te veel afkoelt en daardoor taai wordt.
  6. Maak de gepelde tomaten door middel van een mes wat kleiner in het blik en voeg deze samen met de paprika bij het vlees. Voeg daarna de kruiden (gedroogde peper, kruidnagel, laurierblad, oregano, tijm, peper, rozemarijn en kaneelstokje) toe en roer alles goed door.
  7. Als de saus te dik is of wordt tijdens het sudderen, voeg dan nog wat rode wijn of water toe. Laat alles 2 a 3 uur pruttelen. Let op: dit gerecht wordt vrij pittig, laat voor een mildere versie het gedroogde pepertje en de chilipoeder achterwege. Vervang de chilipeper eventueel voor paprikapoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje