Ovenschotel met witlof en gehakt

Ovenschotel met witlof en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel boordevol groenten en gehakt. Lekkere aardappelpuree erbovenop. Even de oven in en de witlof schotel is klaar. Probeer nu onze ovenschotel met witlof en gehakt!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met witlof en gehakt op tafel.

  1. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes in de lengte. Kook de witlof in water met zout in ± 5 minuten beetgaar. Giet de groente af en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit het vloeibare bakvet en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
  4. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel de witlof over de bodem van een ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erover en dek alles af met de aardappelpuree.
  6. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (250 °C) in ± 30 minuten gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel