Bladerdeeg hapjes voor bij de borrel

3x Bladerdeeghapjes voor bij de borrel

Ben je op zoek naar lekkere en makkelijke hapjes om te serveren tijdens een borrel? Deze drie recepten voor bladerdeeghapjes zijn perfect om te delen met vrienden en familie; ze zijn geschikt voor 10 personen. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden, maar zitten boordevol smaak. Met deze hartige hapjes maak je zeker indruk op je gasten. 

Voor alle hapjes geldt, dat je de oven moet voorverwarmen op 200 graden Celsius en dat je ze in het midden van de oven bakt gedurende 15-20 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Als je de hapjes wilt invriezen, moet je ze niet te bruin bakken. Als je ze bevroren wilt bakken in een voorverwarmde oven, dan moet je ze ongeveer 10 minuten bakken op 200 graden Celsius. Serveer de hapjes als ze nog warm zijn en geniet ervan.

1. Saucijzenbroodjes

Leg een derde deel van een saucijs op elk plakje bladerdeeg en rol het bladerdeeg strak om de saucijs. Snijd de rol in 3 gelijke stukken en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeghapjes met eidooier voor een mooie glans.

Ingrediënten
  1. 3 plakken bladerdeeg
  2. Rundersaucijsjes
  3. Losgeklopte eidooier

2. Ham-kaashapje

Snijd het bladerdeeg in vieren. Verpak een stukje kaas in een stukje ham en leg het in het midden van elk stukje bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe en bestrijk de bovenkant met eidooier.

Ingrediënten
  1. 4 plakken bladerdeeg
  2. Blokjes jong belegen kaas
  3. Achterham
  4. Losgeklopte eidooier

3. Zalm-boursin hapje

Snijd het bladerdeeg in vieren. Rol een bolletje boursin in een stukje zalm en leg het in het midden van een stukje bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe tot een driehoekje. Bestrijk met eidooier voordat je ze in de oven bakt.

Ingrediënten
  1. 4 plakken bladerdeeg
  2. Boursin met kruiden en knoflook
  3. Plakjes gerookte zalm
  4. Losgeklopte eidooier