Baka bana

Baka bana

Smulweb imageSmulweb

Bak de Surinaamse delicatesse Baka Bana! Schil eerst de bananen en snijd ze in plakjes. Verhit daarna de olie in een koekenpan en bak de plakjes banaan bruin en gaar tot ze smelten in je mond. Een echte exotische traktatie!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Bakbanaan, rijp, rauw

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Baka bana op tafel.

  1. Schil de bananen. Maak hiervoor in de lengte een inkeping en wrik de schil los. Trek de schil eraf. Snijd de banaan eerst in de breedte in 2 helften en snijd deze helften dan in lengteplakken.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de plakjes banaan bruin en gaar.
  3. Laat de gebakken banaan uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Gebakken banaan