Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Smulweb imageSmulweb

De zoete geur van appel, kaneel én warme herinneringen. Je ontspant en geniet met deze appel crumble met amandelen. De finishing touch? Een toefje slagroom natuurlijk.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(11)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht) op tafel.

  1. Maak de crumble. Doe boter, bloem, kaneel en suiker in de keukenmachine en laat draaien tot het op broodkruim lijkt. Voeg dan amandelen toe en laat de machine opnieuw het werk doen, tot ze aardig fijn zijn maar toch nog wat grotere stukjes bevatten
  2. OF maal amandelen even met staafmixer en meng door bloem. Heb je geen keukenmachine, doe alle ingrediënten in een grote kom en wrijf met je vingers door het mengsel totdat het op broodkruim lijkt. Roer de kaneel, suiker en gemalen amandelen erdoor. Als je geen staafmixer hebt, doe amandelen in een plastic zak en sla er met een deegroller (of fles) op.
  3. Doe appels in een ingevette ovenschaal. Sprenkel het kruimelmengsel over de appels en zorg dat alles goed bedekt is. Gebruik je handen en druk het kruimelmengsel heel lichtjes aan. Haal vervolgens voorzichtig een vork over de hele laag zodat deze gelijkmatig kruimelig wordt.
  4. Bak de crumble in het midden van de oven circa 35-45 minuten (afhankelijk van de oven). Laat het na het bakken rusten voor ongeveer 10-15 minuten alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Desserts Appel Crumble