Oliebollen met appel en gember

Oliebollen met appel en gember

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke oliebollen met appel en gember. Het beslag van oliebollenmix, water en bier wordt gemengd met stukjes appel, gembersnippers, rozijnen, krenten en kaneelpoeder. Even laten rijzen en daarna in de frituurpan op 190°C. Bestrooi de oliebollen na het bakken met poedersuiker.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water
  • 75 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oliebollen met appel en gember op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap.
  2. Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, de gembersnippers, de rozijnen, krenten en kaneelpoeder door het beslag.
  3. Dek het geheel af met plasticfolie of een vochtige doek en laat het 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  4. Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af). Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang een bergje beslag. Laat dit in de olie glijden.
  5. Bak de oliebollen met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork.
  6. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergiet. Bestrooi ze met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Gebak Oliebollen Appel