Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Moussaka op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook de aardappelen 10 minuten en giet ze af.
- Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
- Was intussen de aubergines en snijd ze in dunne plakken, besprenkel met citroensap. Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehaktmengsel. Voeg daarna de aubergines toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorbakken.
- Meng in een kom de slagroom, ei en de helft van de geraspte kaas. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het gehakt-aubergine mengsel en eindig met een laagje aardappelschijfjes. Schenk de slagroom erover en bedek met het restant van de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.