Turkse ovenschotel

Turkse ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Maak vandaag nog deze smaakvolle Turkse ovenschotel. Met gehakt, aardappel, aubergine, courgette, paprika en tomaat. Afgedekt met aluminiumfolie en afgegarneerd met kaas. Afbakken in de oven en genieten van de sublieme smaak.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Turkse ovenschotel op tafel.

  1. Bak het gehakt rul in eigen vet en voeg de ui, Spaanse peper en knoflook toe. Voeg daarna de kruiden toe en vervolgens de tomatenpuree. Bak de puree even mee zodat de zure smaak eraf gaat. Doe als laatste de gehakte peterselie erbij en laat een minuutje pruttelen. Haal van het vuur en zet even apart.
  2. Verhit olie in de pan. Snijd ondertussen de aubergine in plakken en leg er wat zout op. Laat het op keukenpapier uitlekken. Snijd nu de courgette in plakjes. Bak eerst de aardappelschijfjes goudbruin in de hete olie, strooi er wat zout over en doe ze in de ovenschaal. Bak nu de aubergines. Giet het gehaktmengsel over de laag aardappeltjes en voeg daarna de gebakken aubergines en courgettes toe.
  3. Snijd de paprika in reepjes en de tomaat in plakjes en leg deze op de ovenschotel. Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en laat het een uur in de oven bakken. Laat de folie er de laatste 10 minuten af zodat de bovenkant kan afbakken. Dit is vooral lekker als er kaas over de ovenschotel is gestrooid.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel