Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Italiaanse risotto met prei

Italiaanse risotto met prei

magazine badge magazine

Proef de heerlijke eenvoud van onze Italiaanse risotto met prei. Deze romige en smaakvolle risotto is perfect in balans met de subtiele zoetheid van prei. Ontdek de authentieke Italiaanse smaken in dit heerlijke gerecht.

45 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 1 stuk verspakket Italiaanse risotto
  • 4 el olijfolie
  • 80 g parmigiano reggiano kaas
  • 4 eieren
  • 20 g hazelnoten
  • 2 preien
  • 125 g crème fraîche

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse risotto met prei op tafel.

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de venkel. Verwijder de kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd de courgette in kleine blokjes. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in kleine blokjes. Ris de tijm en oregano en hak fijn.
  2. Los de twee bouillonblokjes op in 900 ml kokend water.
  3. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook de laatste 30 sec. mee.
  4. Voeg de rest van de groenten toe en bak 3 min. mee.
  5. Voeg de risottorijst toe en bak dit 1 min. mee, totdat de korrels glazig zijn. Schenk er de helft van de bouillon bij. Voeg verse kruiden toe en roer goed door. Laat op lage temperatuur zachtjes koken en roer regelmatig door. Rasp ondertussen de kaas.
  6. Voeg de bouillon in delen toe, steeds wanneer het vorige deel volledig is opgenomen. Proef tussendoor of de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  7. Kook ondertussen de eieren ca. 8 min. Hak de hazelnoten grof. Verwarm 1 el olijfolie in een andere hapjespan. Verwijder het groen en het uiteinde van de prei en verdeel in 4 gelijke stukken. Stoof de prei in 10 min. gaar met de deksel op de pan.
  8. Spatel de crème fraîche en de geraspte kaas door de risotto. Houd een beetje kaas over ter garnering. Breng op smaak met versgemalen peper.
  9. Verdeel de risotto en prei over de borden. Halveer de eitjes en leg deze op de prei. Garneer het gerecht met de gehakte hazelnoten en nog wat geraspte kaas.