Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Snelle indische gehaktballetjes op tafel.
- Rasp eerst de 10 beschuiten door de zeef om voldoende paneermeel te krijgen. Voeg zout (3 kleine theelepeltjes), peper en nootmuskaat naar smaak toe. Hussel de kruiden door het paneermeel, doe het gehakt erbij en trek hierbij de klont uit elkaar en rol de luchtig door het paneermeel, hierdoor komt het gehakt lekker los in sliertjes en worden de kruiden door het paneermeel lekker verdeeld. Doe 2 flinke eetlepels Sambal Badjak erbij. Gebruik de Sambal Badjak van de Toko (geen Konimex oid). Voeg het zakje Ajam Pedis kruidenpasta toe. Voeg half blikje Santen toe. Voeg ei toe en knijp de drie grote teentjes knoflook uit. Kneed alles goed door elkaar. Draai kleine gehaktballetjes (iets kleiner dan een golfballetje)
- Verhit een beetje boter met olijfolie in de braadpan (niet te veel want er komt veel vet af van het vlees). Bedek de bodem met gehaktballetjes en schudt de pan even om alles goed op zijn plek te krijgen. Regelmatig de balletjes door elkaar husselen zodat alles egaal aanbraadt.
- Doe GEEN deksel op de pan en bak de balletjes donker bruin, tegen het zwarte aan, MAAR NIET VERKOLEN. Zo krijgen ze een lekker hard korstje. Even uitlekken op een stuk keukenpapier.