Cake met amarettini en amaretto

Cake met amarettini en amaretto

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke cake met amarettini en amaretto. Het lichte deeg is gevuld met broke stukken bitterkoekjes, suiker, vanillesuiker en eieren. Bak de cake 70 minuten op 170 graden. Serveer de cake afgekoeld.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 g Amaretti

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cake met amarettini en amaretto op tafel.

  1. Leg de amarettini in een schaal en bedruip ze met de rum of amaretto. Als je bitterkoekjes gebruikt, breek deze dan in grove stukken.
  2. Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele massa. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed.
  3. Zeef het bloem en roer dit er met het zout voorzichtig doorheen.
  4. Beboter een cakevorm en bestrooi die met paneermeel. Verdeel het cakedeeg over de vorm.
  5. Zet de vorm in het midden van een koude oven. Zet de oven vervolgens pas op 170 graden en bak de cake gedurende 70 minuten. Test met een breinaald of satéprikker of de cake gaar is.
  6. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake