Forel op een groentenbed in de visromertopf

Forel op een groentenbed in de visromertopf

Smulweb imageSmulweb

Forel op een bedje van reepjes venkel, blokjes courgette en versnipperde ui, in de Römertopf gegaard. Beslist lekkerder met een dressing van olijfolie, citroensap en -rasp en knoflook. Door de geweldige smaaksensatie is deze vis een culinair hoogstandje!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Forel op een groentenbed in de visromertopf op tafel.

  1. Zet de Römertopf in een bak koud water, minstens 10 minuten.
  2. Maak de dressing van olijfolie, peper en zout, citroensap, gehakte kruiden, citroenrasp en geperste knoflook.
  3. Wrijf de binnenkanten van de forellen in met een deel van de dressing. Strooi peper en zout op de vissen.
  4. Snijd de venkel in reepjes, de courgette in blokjes en versnipper de ui. Meng alles in een grote kom door elkaar, laat de kerstomaatjes heel. Doe het sap van een halve citroen en een scheut olijfolie door de groenten en maak op smaak met wat peper en zout.
  5. Leg de groenten onderin de VisRömertopf en leg de forellen hier bovenop. Besmeer de forellen rijkelijk met de kruidendressing.
  6. Doe het deksel op de top en zet het geheel in het midden van de oven die je inschakelt op 200 graden C. Laat in een uur gaar worden.
  7. Giet het overtollige vocht af en laat dit eventueel inkoken. Monteer dit met wat klontjes boter tot een saus ontstaat.
eet smakelijk