Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle amuse, kalkoenfilet met mango-portsaus. Bak de kalkoenfilet rondom bruin en gaar hem in de oven van 180 graden. Pureer het fond en de port tot de saus ingedikt is tot 1 dl. Bak de dunne reepjes mango in de olie met gembersiroop. Verdeel de gebakken mango over 8 bordjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de portsaus eromheen. Bon appétit!

25 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus op tafel.

  1. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en bak deze in 1 el olie rondom bruin. Gaar de filet vervolgens gedurende 15 minuten in een oven van 180 graden.
  2. Kook de fond en port in totdat het ingedikt is tot 1 dl.
  3. Schil de mango en snijd er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Snijd de plakken vervolgens in dunne reepjes.
  4. Bak de mango gedurende ongeveer 2 minuten in 1 el olie met de gembersiroop.
  5. Roer de boter met een garde door de portsaus. Breng op smaak met peper en zout en laat niet meer koken.
  6. Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken. Verdeel de gebakken mango over 8 bordjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de saus eromheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kalkoen Amuses Kalkoenfilet