Bretzel

Bretzel

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen verse bretzel door dit recept te volgen. Een knapperig deeg met een zachte binnenkant, bestrooid met grof zout en komijnzaad. Perfect om van te genieten als tussendoortje.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water
  • 2 el Melkpoeder

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bretzel op tafel.

  1. Kneed het deeg van de eerste 7 ingrediënten (let op gebruiksaanwijzing van de gist), goed kneden en een half uur laten rijzen. Dit alles kan ook met de broodmachine.
  2. Bestrooi een werkblad met meel. Vorm 10 bolletjes van het deeg en laat deze 5 minuten rusten. Rol de deegbolletjes nu 1 voor 1 uit tot een 45 cm lange worst. Doe wat meel aan je handen en op je werkblad, zodat het deeg niet plakt. Vorm er een krakeling van en plak evt. de uiteinden met een druppel water vast. Leg de krakelingen op een met bakpapier bekleed bakblik, op flinke afstand van elkaar. Gebruik evt. 2 blikken. Laat een kwartiertje staan.
  3. Breng intussen een grote pan water aan de kook en los het bicarbonaat erin op. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Pocher nu de krakelingen een voor een in het kokende water, ze zwellen enorm op! Haal ze met een schuimspaan eruit en leg ze weer op het bakblik.
  5. Klop het ei los met een lepel water en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi ze met wat grof zout en komijnzaad (of sesam of maanzaad).
  6. Bak de krakelingen 15 minuten en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken