Iranese kip

Iranese kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk kruidig gerecht van kip uit Iran, heerlijke gekruide kip in saus van kerrie, knoflook en sambal. Zachtjes gegaard en gebonden in een smaakvolle saus met allesbinder. Heerlijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Iranese kip op tafel.

  1. Verhit de olie en fruit op een zacht vuur de ui met de kerrie, de knoflook en de laurier.
  2. Voeg de tomatenpuree en sambal toe en bak even mee.
  3. Voeg de kip toe en het water. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
  4. Laat de kip 45 minuten met de deksel op de pan zachtjes garen.
  5. Bind de saus met wat allesbinder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte