Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Ovenschotel met zalm en verse spinazie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met zalm en verse spinazie. De spinazie wordt eerst geslonken en met mosterd-roomsaus gemengd. De aardappels worden gekookt en daarna gepureerd. De ovenschotel wordt achtereenvolgens gevuld met spinazie, zalm, aardappelpuree en afgedekt met kaas. Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden C. Een perfect gerecht om van te genieten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met zalm en verse spinazie op tafel.

  1. Schil en was de aardappels en kook ze gaar met wat zout.
  2. Verwarm in een grote pan olijfolie en laat de spinazie slinken. Roer goed door elkaar. Doe het door een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng in een schaaltje de room culinair met de mosterd en zout en peper. Roer alles goed door.
  4. Maak een lekkere aardappelpuree van de gekookte aardappels.
  5. Vul een ovenschotel achtereenvolgens met eerst de spinazie en verdeel het goed over de hele bodem. Leg daarop de zalmplakjes. Dek af met de aardappelpuree en giet daaroverheen de roomsaus met mosterd. Verdeel daarna de kaas gelijkmatig over de hele inhoud.
  6. Bak de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Als de bovenlaag te donker dreigt te worden, dan afdekken met een stuk aluminiumfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel