Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Boterkoek met appel en amandelspijs op tafel.
- Schil appels en snijd ze in schijfjes. Besprenkel ze met citroensap en zet apart.
- Maak deeg van bloem, boter, basterdsuiker, zout, vanillesuiker en de helft van het losgeklopte ei.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een boterkoekvorm in en bestuif met bloem of paneermeel.
- Verdeel de helft van het deeg over de boterkoekvorm. Snijd of verkruimel amandelspijs en verdeel over het deeg. Bedek met de rest van het deeg.
- Verdeel de appelschijfjes dakpansgewijs over het deeg. Bestrijk de rand met de rest van het ei. Bak de koek in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
- Zodra de koek uit de oven komt, bestrijk deze dan met de jam. Laat de koek afkoelen en smullen maar!