Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Flensjes gevuld met spinazie en gehakt op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C).
- Maak een beslag van bloem, zout, 3 eieren en water. Laat het beslag indien mogelijk 2 uur rusten.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak het gehakt totdat het grijs wordt. Voeg knoflook en tomatenpuree toe en roer even door. Voeg vervolgens de fijngehakte rauwe spinazie en kruiden toe. Roer totdat de spinazie geslonken is. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet.
- Meng het gehakt-spinaziemengsel met 1 ei en paneermeel. Meng goed.
- Bak kleine dunne pannenkoekjes in hete olie. Bestrijk ze met het gehakt-spinaziemengsel, laat de buitenste rand vrij. Rol ze dicht en leg ze met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal. Leg klontjes boter erop en bestrooi met kaas.
- Bak de pannenkoekjes in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Controleer regelmatig.