Bami-ballen-schijven

Bami-ballen-schijven

Smulweb imageSmulweb

Met deze bami-ballen-schijven creëer je bij iedereen snel een glimlach op het gezicht. Een gefrituurde lekkernij met een fluweelzachte binnenkant van bami omgeven door een krokant paneerlaagje. Perfect voor iedere gelegenheid.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bami-ballen-schijven op tafel.

  1. Smelt de boter, niet laten bruin worden. Doe de bloem en ongeveer de helft van het water bij de boter en roer de ingrediënten door elkaar tot er een gladde, klontvrije deegbal ontstaat. Giet de rest van het water bij de deegbal en voeg de ketjap, de sambal en het bouillonblokje toe. Blijf roeren tot er een stevige dikke roux ontstaat. Laat dit al roerend zachtjes circa 2 tot 3 minuten koken.
  2. Meng de bami door het mengsel en schakel de hittebron uit. Op smaak brengen met sambal, ketjap of zout.
  3. Koel het mengsel snel af door de pan in een bak met koud water te zetten. Zet het afgekoelde mengsel afgedekt in de koelkast en laat het tenminste een uur opstijven.
  4. Leg een flink vel plastic huishoudfolie op het werkblad. Schep 3 el bloem op de folie, vul de bloem later zo nodig aan. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties. Schep een van de porties bami op de bloem op de plasticfolie. Wrijf wat bloem tussen de handpalmen, strooi een beetje bloem op het portie bami dat op de plasticfolie ligt en vorm met de handen een bal van het portie bami-mengsel. Maak er op dezelfde manier nog 7.
  5. Leg, als ze klaar zijn, een van de bamiballen midden op de plasticfolie en trek er een hoek van de plasticfolie over. Druk de bal tussen de folie plat en maak zo een circa 2 1/2 centimeter dikke, ronde schijf. Duw daarbij de zijkanten goed aan en zorg er voor dat er geen bami uit steekt of dat er grote gaten in zitten. Rol de schijf door de bloem en leg hem op een bord. Doe dit ook met de andere.
  6. Kluts in een bord een ei met een halve eetlepel water los, strooi in een ander bord een laag paneermeel. Wentel de bami-schijven door het losgeklopte ei (vergeet de zijkant niet) en wentel ze daarna door het paneermeel en druk dat lichtjes aan. Voor een goed resultaat moet de paneerlaag gesloten zijn. Leg de gepaneerde schijven op een bord.
  7. Zet de borden met de schijven onafgedekt tenminste een half uur in de koelkast. Frituur ze in olie van 180 graden Celsius.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami