Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde paprikasoep met ui op tafel.
- Halveer de paprika en verwijder zaadjes, zaadlijsten en stelen. Leg ze onder de grill totdat de schil zwartgeblakerd is. Neem uit de oven en doe de paprika's in een plastic zak. Sluit deze af en laat 10 minuten afkoelen. Ontvel de paprika's en snijd ze in stukken.
- Doe ui en knoflook in 1,5 dl bouillon en laat die bijna helemaal inkoken. Zet het vuur laag en roer tot ui en knoflook zacht zijn en beginnen te verkleuren. Strooi bloem eroverheen en voeg de resterende bouillon toe. Voeg de stukken paprika toe en laat de soep 5 minuten afgedekt op laag vuur sudderen.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer het met de staafmixer. Warm de soep goed door en breng op smaak met cayennepeper. Roer er een scheut kookroom doorheen en serveer in diepe soepborden.
- Garneer met zeer kleine blokjes gele en rode paprika.