Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pide turks brood op tafel.
- Zeef de bloem boven een grote kom, meng er zout door en maak een kuiltje in het midden.
- Giet gist, suiker, olie, yoghurt en 125 ml handwarm water in het kuiltje en meng alles door de bloem.
- Kneed het deeg tot er een glad en soepel deeg ontstaat.
- Leg de deegbal in een iets vochtige kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen, tot het volume zich verdubbeld heeft.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
- Sla het deeg plat en rek het met je handpalmen uit tot een langgerekte ovale vorm van ca. 1 cm dik. Laat de randen iets dikker. (Het deeg kan ook tot twee kleinere ovale broden worden gevormd.)
- Vet een bakplaat licht in met olie en leg het deeg erop.
- Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en licht goudbruin.