Sajoer asem (zomer-recept)

Sajoer asem (zomer-recept)

Smulweb imageSmulweb

Sajoer asem is een heerlijk gerecht voor in de zomer. Bouillon, salamblad, vlees, en een kruidenmengsel maken de sajoer asem heerlijk. Voeg daarna de groenten toe, zoals bonen, spitskool, paprika en aubergine voor het ultieme zomergevoel.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water
  • 1 Daun Salam

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sajoer asem (zomer-recept) op tafel.

  1. Breng de bouillon aan de kook met het salamblad en het vlees.
  2. Stamp alle kruiden samen en maak asemwater.
  3. Voeg dit alles aan de kokende bouillon toe.
  4. Doe er ook de prinsesse- en tuinbonen aan toe. Laat het ca. 10 minuten meekoken.
  5. Voeg er daarna de spitskool aan toe en als die slap begint te worden, de paprika en vervolgens de aubergine, die slechts even mag meekoken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Kruiden