Bossche bollen

Bossche bollen

Smulweb imageSmulweb

Als je bij Den Bosch denkt aan één ding, dan is het vast wel de Bossche bol! Wij leren je hoe je ze maakt. Soezenbeslag, chocolade, slagroom. Yes, zo gemaakt!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Bossche bollen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  2. Zeef de bloem met het zout boven een kom.
  3. Smelt de boter op een laag vuur met 75ml water en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  4. Schep in een keer alle bloem erbij en roer goed met een houten lepel.
  5. Klop het ei los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de bloem. Voeg voldoende ei toe tot het beslag soepel en glanzend uitziet.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 4 bergjes deeg erop. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bergjes.
  7. Bak de 4 soezen in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen volledig afkoelen.
  8. Breek intussen de chocolade in blokjes en smelt deze op een laag vuur.
  9. Doop de bovenkanten van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen.
  10. Klop de slagroom met de suiker stijf en doe de slagroom in een spuitzak.
  11. Maak met het spuitmondje een gaatje aan de onderkant van de soezen en vul ze met de slagroom. Zet de soezen circa 10 minuten in de vriezer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel